Maizes kvass: labāku dzērienu vasarai grūti iedomāties. Remdē slāpes un palīdz zaudēt svaru!

Kas var būt labāks par paštaisītu kvasu, lai veldzētu slāpes karstā dienā? Atsvaidzinošs, dabīgs, veselīgs dzēriens – maizes kvass!

Piedāvājam laika pārbaudītu maizes kvasa recepti. Tā pagatavošana prasīs minimālu laiku, bet garša būs tieši tāda pati kā dzērienam, kas kādreiz tika tirgots mucās uz katra stūra!

Sastāvdaļas priekš 9 litriem dzēriena

  • 2 klaipi (800 g) Borodinas maize
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 400 g cukura
  • 2 tējkarotes sausais raugs
  • 50 g rozīņu
  • 10 litri ūdens

Pagatavošana:

Sagrieziet maizi šķēlēs un žāvējiet cepeškrāsnī augstā temperatūrā, līdz tā viegli piedeg.

Nelielā ūdens daudzumā izšķīdina medu un ar šo maisījumu pārlej sauso raugu. Samaisiet.

Apgrauzdēto maizi izņem no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē, liek dziļā traukā un pārkaisa ar cukuru. Pievieno raugu ar medu, rozīnes un visu piepilda ar siltu ūdeni. Trauku cieši pārklāj ar marli un uz 2 dienām iznes uz balkona (vēlams saulē).

Intensīva karstuma apstākļos kvass būs gatavs dienā, bet aukstā laikā, diemžēl, būs jāgaida ilgāk vai arī tas būs jāpārvieto iekštelpās.

Pēc atvēlētā laika noņem maizes gabaliņu virsējo kārtu, liek litra burkā, tai uzliek plastmasas vāku un ievieto ledusskapī. No šīs maizes nākamreiz būs iespējams pagatavot jaunu kvasa porciju, neizmantojot raugu.

Izkāš kvasu caur marli, iepilda pudelē un nosūta uz dienu ledusskapī, lai tas nogatavojas.

Pašdarinātu uzmundrinošu dzērienu nevar salīdzināt ar veikalā nopērkamo: lieliski remdē slāpes, izvada toksīnus un arī palīdz notievēt! Dalieties receptē ar draugiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment